Overgang

Moderators: Team, Superuser, Angela, Sanne

Francien74
Berichten: 1
Lid geworden op: za 14 mar 2020, 15:47

Overgang

Bericht door Francien74 » do 26 mar 2020, 17:50

Hallo,

Ik ben in 2014 behandeld voor hormoongevoelige borstkanker met uitzaaiingen in de lymfeklieren. Nu Is na zes jaar mijn menstruatie weer op gang gekomen. Ik ben er best beroerd van en Voorstel van de oncoloog is om de eierstokken met een injectie plat te leggen. Wat ik mij nu afvraag is: ik ben 46 jaar en als het dan toch beter is dat ik niet menstrueer waarom dan eigenlijk injecties ipv de eierstokken laten verwijderen. Of denk ik dan te makkelijk over het laten verwijderen van mijn eierstokken? Ik slik zolang ik het goed verdraag ook nog tamoxifen.

Groetjes francien

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4823
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Overgang

Bericht door Dees » ma 30 mar 2020, 16:05

Hoi Francien74, je schrijft dat je er best beroerd van bent. Bedoel je dan van deze menstruatie? Heb je er last van? Tamoxifen kun je ook slikken zonder de eierstokken te onderdrukken. Mensen voelen zich dan vaak beter. Als ze je inschatten als een hoogrisico patiënt, kan het zijn dat ze allebei willen en ik kan me dan helemaal voorstellen dat je net zo lief je eierstokken en eileiders eruit hebt. Op dit moment vanwege de coronacrisis is dat wel lastig, omdat veel operaties uitgesteld zijn.
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Maart 2020”