borstreconstructie lipofilling

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

sonja 1970

borstreconstructie lipofilling

Bericht door sonja 1970 » di 05 feb 2013, 17:02

Wie weet er een goede plastische chirurg die borstreconstructies doet met lipofilling, want siliconen stoten af en hoeveel vet moet je hebben om lipofilling te kunnen doen. Volgens mijn plastische chirurg heeft ieder mens vet, maar aangezien ik nogal slank ben geloof ik niet dat dit voor mij een optie is. Mijn plastisch chirurg doet het niet en moet nu naar het asz in dordrecht, maar ben vanmiddag gebeld er is deze maand geen plek en ook volgende maand niet, dus nu mijn vraag welke plastische chirurg doet het ook met lipofilling.

Ariane

Re: borstreconstructie lipofilling

Bericht door Ariane » di 05 feb 2013, 17:09

Ik denk dat Dees je daar een goed antwoord op kan geven Sonja, dus even wachten tot zij weer online komt.
Zelf heb ik daar geen ervaring mee want ik ga links plat door het leven ;-)

Gebruikersavatar
Sanne
Beheerder
Berichten: 308
Lid geworden op: zo 06 mei 2012, 10:32

Re: borstreconstructie lipofilling

Bericht door Sanne » wo 06 feb 2013, 17:12

Een borstreconstructie met alleen lipofilling wordt in Nederland NIET uitgevoerd in ziekenhuizen die worden gefinancierd vanuit de basisverzekering.
Wellicht zijn er enkele private klinieken voor plastische chirurgie die dit wel aanbieden tegen particuliere bekostiging.

Er bestaat wel een methode - de BRAVA methode Miami Breast Center - om met behulp van een vacuümpomp en herhaaldelijke lipofillingen een nieuwe borst te reconstrueren. Deze methode wordt in Nederland beschouwd als experimenteel en niet vergoed; het College voor Zorgverzekeringen (een orgaan van het ministerie van VWS) heeft deze methode aangemerkt als niet verzekerde zorg. Misschien dat je hierop doelde?

Er bestaat wel een reconstructie met behulp van eigen weefsel - huidflapmethoden - waarbij een deel van de eigen buik, bil of rug (autoloog weefsel) wordt verplaatst om daarmee een nieuwe borst te reconstrueren. De contouren na een dergelijke flap, worden met behulp van lipofilling verzacht.
Uitsluitend werken met autoloog vetweefsel dat wordt verplaatst via lipofilling is dus geen methode om een nieuwe borst te reconstrueren.

Mocht je meer willen weten over alle mogelijkheden om met behulp van een huidflap een borst te reconstrueren dan vind je hier informatie:
Dees schreef:Er zijn allerlei mogelijkheden mbt reconstructies. Directe reconstructies waarbij de huid van de borst gespaard kan worden, zijn de allermooiste. Soms wordt de borst dan aan de onderkant opengemaakt, maar steeds vaker wordt ook er geopereerd door de tepel te verwijderen en die opening te gebruiken voor de operatie.

Hier vind je informatie over het tijdstip van de reconstructie.

Hier vind je informatie over de verschillende vormen van reconstructie en wat daarbij een rol speelt.

Hier vind je informatie over reconstructies met een implantaat.

Hier vind je informatie over reconstructies met getransplanteerd eigen weefsel. Dan wordt bv huid, vet en bloedvaten van de buik, bil of dij verplaatst en daarmee wordt een 'borst' gevuld.

Ik weet niet of je goed engels leest, maar deze Amerikaanse site bevat veel informatie en plaatjes van de verschillende vormen van reconstructie. Ook bevatten de Persoonlijke verhalen veel foto's.

(P.s. Ik ben zelf door professor Hamdi geopereerd in België. Ik heb één borst gemaakt na een amputatie met weefsel uit mijn buik, DIEPFLAP, en ik heb één borst, die preventief werd geamputateerd, en die in dezelfde operatie werd gereconstrueerd met bilweefsel- SGAPFLAP. Ik ben blij, twee mooie borsten, een strakke buik en strakke billen :-) )

Hier staat informatie over de poli Plastische Heelkunde in Gent.
Groet, Sanne
Verpleegkundige en Bestuurskundige. Werkzaam als strategisch adviseur bij een zorgverzekeraar en expert op innovaties in de zorg. Kennis van zorgaanspraken in de zorgverzekering, vergoedingen en (on)mogelijkheden en daarbij kritische ervaringsdeskundige met borstkanker in 2007, 2011 en 2012.

Paulien

Re: borstreconstructie lipofilling

Bericht door Paulien » zo 10 feb 2013, 17:55

Hallo Sonja,

Ik ben deze week bij de pl chirurg Prof. Dr. D. Ulrich in het UMC St Radboud Nijmegen geweest.
Hij praat over nog een nieuwere methode waarbij het weefsel van de bil gebruikt wordt. En dan bedoel ik niet de methode van de hoge bil. Maar dit pakken ze echt helemaal van de onderkant, waar de bil 'overhangt'. De hechtingen zijn nadien door een buitenstaander niet zichtbaar.
Deze reconstructie gaat wel per lichaamszijde. Dus linkerbil naar linkerborst (als die kant nodig is, en na een herstelperiode de andere kant).
Ik heb ook geen buikweefsel/hoge bil/rugweefsel over. Maar onderaan de billen hangt genoeg.
Deze methode wordt als ik het goed onthouden heb nog nergens anders in Nederland toegepast. In Nijmegen zijn 5 patiënten met deze methode geholpen.
dr.Ulrich kon deze methode goed verkopen (zo ervaar ik het).

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4878
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: borstreconstructie lipofilling

Bericht door Dees » zo 10 feb 2013, 19:12

Hoi Paulien, interessant. Ik heb zelf één SGAP Flap-borst. Ik ben benieuwd hoe die lage bil-borst gaat heten. Heb je meer informatie? Publicaties?

Dank je !!
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Bel

Re: borstreconstructie lipofilling

Bericht door Bel » di 12 feb 2013, 09:05

Hoi Sonja,

wat ontzettend naar dat je problemen hebt met je protheses! Toen ik begon aan het borst-reconstructie traject heb ik mezelf ook verdiept in lipofilling. Uiteindelijk is het bij mij op een andere manier gegaan, namelijk via diepflap. Ik heb echter bij mijn laatste bezoek in UZ Gent waar ik me heb laten horen, begrepen dat daar een arts, Dr. Stillaert, zich heeft gespecialiseerd in borstopbouw d.m.v. lipofilling, speciaal voor slankere vrouwen. Kanttekening die ik daarbij kreeg is dat hij dit tot nu toe met name bij jonge vrouwen (dus denk aan begin 20) heeft gedaan. Ik heb geen idee via welke methode hij dat doet, maar wellicht zinvol om even na te vragen? Uz Gent heeft met de meeste ziektekostenverzekeraars een contract, vergoeding zal wellicht mogelijk zijn. http://www.plastischechirurgiegent.be/n ... laert.html

Succes en heel veel sterkte!
Annabel

Gesloten

Terug naar “Februari 2013”