Vliegen en Chemo

Moderators: Team, Angela, Sanne, Superuser

catrian

Vliegen en Chemo

Bericht door catrian » zo 30 sep 2012, 13:29

Hallo allemaal,

Ik heb in maart een vliegticket geboekt samen met mijn 3 schoonzusjes om een weekje naar Spanje te gaan begin november.
In mei is er bij mij bk geconstateerd. Ik heb een borstamputatie en okselkliertoilet gehad en heb nu 4 x de A/C kuur gehad en begin volgende week met Herceptine/Taxol (12 weken)
Nu was dus mijn vraag, want ik lees en hoor echt tegengestelde berichten, of je mag vliegen als je chemo hebt?
Ik las ook dat de kans op lymfeoedeem ook groter is vanwege de 'druk' in het vliegtuig, heb nog geen oedeem maar wel is mijn arm wat dikker, ben ook bij oedeemtherapeute onder behandeling.
Uiteraard ga ik dit ook nog voorleggen aan mijn oncoloog maar daar heb ik volgende week pas een afspraak mee en ik had ook al gehoord van iemand dat ze van haar oncoloog niet mocht vliegen en van een vervangende oncoloog wel. Ik wil dus graag een weerwoord hebben als mijn oncoloog zegt dat ik niet mag, want zoals jullie begrijpen kijk ik er echt naar uit! 8-)
Zijn er vrouwen met ervaring met vliegen en chemo? ik lees het graag.

Alvast bedankt voor het antwoord!

Sas

Re: Vliegen en Chemo

Bericht door Sas » zo 30 sep 2012, 16:44

Ik ben tussen Tac 5 en 6 naar Barcelona geweest. Er was mij niet verteld dat vliegen niet zou mogen. Ik vond het heerlijk om de batterij voor de laatste kuur even op te laden. Geniet er van!

Ukkepuk

Re: Vliegen en Chemo

Bericht door Ukkepuk » zo 30 sep 2012, 16:54

In overleg met de oncoloog ben ik in april tussen FEC 4 en 5 naar Portugal gevlogen. Geen enkel probleem. Wat zouden de bezwaren moeten zijn?

Het is wel verstandig een goed passende armkous op tijd te laten aanmeten, met handje. Verwijzing via oncoloog of huisarts. Dit om verder oedeem te voorkomen.

Succes, en ik hoop dat je heerlijk kunt genieten!

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4925
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Vliegen en Chemo

Bericht door Dees » zo 30 sep 2012, 17:35

Ik ben op dag 10 na mijn tweede kuur met mijn dochtertje (toen 2,5) naar Italië gevlogen. Ik had wel het mobiele nummer van mijn oncoloog bij me, voor het geval er iets zou gebeuren. Zorg iig voor een geneesmiddelenpaspoort etc. Enne.... denk even goed na over een reisverzekering. Dikke kans dat ze sowieso niks vergoeden als ze weten dat je midden in de chemo zat....

Ik gun je van harte een break !!!
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “September 2012”