Lees-en werkboek: 'Gewoon Pech'

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

careforcancer

Lees-en werkboek: 'Gewoon Pech'

Bericht door careforcancer » wo 18 jul 2012, 15:58

'Gewoon pech' over als je moeder borstkanker heeft. Auteur: Esther Smid ISBN10: 9085605822
In dit boek vind je antwoorden op je vragen. Je kunt erin opschrijven wat je allemaal meemaakt en hoe dat voelt. Je kunt ook de reacties van kinderen lezen die hetzelfde meemaken als jij. Dit boek geeft je informatie, troost en hoop voor de toekomst. Het helpt je om de moeilijke periode van behandelingen zo goed mogelijk door te komen.

Ariane

Re: Lees-en werkboek: 'Gewoon Pech'

Bericht door Ariane » vr 20 jul 2012, 17:47

Titel: Als je moeder borstkanker heeft.
Auteur: Esther Smid.
ISBN10: 9085605822.
Uitgever: Nino.


Beschrijving.

Wanneer je moeder borstkanker krijgt, schrik je heel erg. Je weet natuurlijk niet wat er allemaal gaat gebeuren. Zelfs volwassenen hebben soms geen idee. Moet je gelijk naar het ziekenhuis als je borstkanker hebt? Wat voor onderzoeken komen er? Hoe komt het dat je kanker krijgt? Wat kunnen de artsen doen?

In dit boek vind je antwoorden op deze en nog veel meer vragen. Je kunt erin opschrijven wat je allemaal meemaakt en hoe dat voelt. Je kunt ook de reacties van kinderen lezen die hetzelfde meemaken als jij. Dit boek geeft je informatie, troost en hoop voor de toekomst. Het helpt je om de moeilijke periode van behandelingen zo goed mogelijk door te komen.


Recensie(s).


Een volledig vanuit de eigen ziektegeschiedenis en eigen gezinssituatie van de auteur geschreven boek met als doel houvast te bieden aan een ieder, maar vooral kinderen die te maken krijgen met een moeder die borstkanker heeft. Op vrijwel alle vragen en problemen van diagnose, onderzoekmogelijkheden, operatie, bestraling, therapie en nazorg wordt eerlijk en open antwoord gegeven, ondersteund door vele reacties van leeftijdgenootjes die met kanker te maken hebben gekregen. Stap voor stap wordt ingegaan op vele vragen die bij jongeren zullen komen en wordt via invulmomenten in het boek een stuk verwerking geboden, in de meeste gevallen met hulp van een volwassene. Lay-out met oranje steunkleur; geillustreerd met kinderlijk aandoende potloodtekeningen in zwart-wit. Ondanks de verklarende woordenlijst en het taalgebruik gericht op jongeren (volgens omslag vanaf ca. 8 jaar) zal gebruik door een hogere leeftijdsgroep vanaf ca. 11 jaar (en zelfs volwassenen) eerder tot de mogelijkheden behoren.

J.A. Venema

Gesloten

Terug naar “(Borst)kanker in het gezin”