Boek: 'Mama is heel ziek'

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

careforcancer

Boek: 'Mama is heel ziek'

Bericht door careforcancer » wo 18 jul 2012, 15:47

Deze week goede reactie gekregen van cliënt over het volgende boek;
'Mama is heel ziek' van auteur J. Moore-Mallinos. Uit de serie Laten we praten over.... Geschikt voor 0-6 jaar. ISBN10;9054614358

Haar kinderen van 7 en 10 jaar hadden hier goed op gereageerd, 'We kunnen de kanker nu in hun eigen woorden gewoon bespreken'

Ariane

Re: Boek: 'Mama is heel ziek'

Bericht door Ariane » vr 20 jul 2012, 17:52

Titel: Mama is heel ziek!
Auteur: J. Moore-Mallinos.
ISBN10: 9054614358.
ISBN13: 9789054614357.
Uitgever:Veldboeket Lektuur Uitgeverij

Beschrijving.

Leven met het feit dat mama kanker heeft is een verschrikkelijke gebeurtenis voor Tibo. De ziekte brengt veel veranderingen mee in het gezin en Tibo blijft in alle drukte alleen met een heleboel vragen achter.
Dit boek tracht een antwoord te geven op een aantal vragen van kinderen wanneer bij één van de ouders kanker is vastgesteld. Er wordt uitgelegd wat chemotherapie inhoudt en welke veranderingen er kunnen opduiken binnen de normale dagelijkse activiteiten. Mama wordt al snel weer beter, maar er wordt meegegeven dat mama altijd opnieuw erg ziek kan worden.


Recensie(s).
NBD|Biblion recensie.

Nieuw prentenboek in de serie 'Laten we praten over..'*, waarin emotioneel moeilijke onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt. Ditmaal gaat het over een moeder met kanker. Vanuit het perspectief van haar jonge zoon (ik-figuur) wordt getoond wat zijn gevoelens en gedachten zijn als hij hoort dat zijn moeder ernstig ziek is. De tekst is in een grote, speelse letter in de paginagrote prenten afgedrukt en vraagt om interactie tussen voorlezer en kleuter (of iets ouder kind). De stijl is niet overal even soepel. Tegen een groene achtergrond laten de met zwarte inkt omlijnde illustraties in heldere kleuren zien hoe de hoofdpersoon het medische traject volgt. Uiteindelijk geneest de moeder en vertelt haar zoon dat de gezinsleden nu bewuster met elkaar omgaan. Achterin wordt begeleidende informatie gegeven voor ouders, zodat bij kankergevallen een helder gesprek gevoerd kan worden. Prima boek om met jonge kinderen in te gaan op deze problematiek. Vanaf ca. 5 jaar.

(NBD|Biblion recensie, Nelleke Hulscher-Meihuizen)

Gesloten

Terug naar “(Borst)kanker in het gezin”