Boek. Borstkanker. Behandeling en zorg.

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

Ariane

Boek. Borstkanker. Behandeling en zorg.

Bericht door Ariane » ma 23 jul 2012, 11:51

Titel: Borstkanker. Behandeling en zorg.
Auteur: J.A. Schulkes.
ISBN10 9035228820.
ISBN13 9789035228825.
Uitgever: Reed Business.


Beschrijving.
In dit boek wordt behandeld hoe de huisarts met de patiënt om moet gaan voor, tijdens en na de behandeling. Want wie staat er dichterbij de patiënte dan de huisarts.

Per jaar wordt er in Nederland bij ruim 11.700 mensen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker één van de meest voorkomende kankers in ons land. Dat betekend dat de gemiddelde huisarts één of twee keer per jaar wordt geconfronteerd met een nieuw geval van borstkanker. Veel vaker krijgt de huisarts met vragen over een knobbeltje in de borst.

Huisartsen worden geconfronteerd met de snelle ontwikkeling in diagnostiek en behandeling. De patiënten overleven steeds vaker en langer. De palliatieve mogelijkheden zijn enorm toegenomen en kwaliteit van het leven is een belangrijk criterium geworden. De vragen van de patiënten worden steeds indringender.

De schrijvers hebben aan de hand van casussen patiënten gevolgd, van het goedaardige knobbeltje, via het (twee)jaarlijkse onderzoek en de in opzet curatieve behandelfase naar de terminale fase en in iedere fase aangegeven waar de taken en mogelijkheden van de huisarts liggen. Zij hebben veel screeningfase als in de diagnostische en de behandelfase. Kortom, de schrijvers hopen handvatten te hebben aangereikt voor de huisarts.

Terug naar “Behandelingen”