Schade dmv bestraling hart?

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

Marl1

Schade dmv bestraling hart?

Bericht door Marl1 » wo 02 okt 2019, 12:18

Goedendag,
Ik heb in 2011 bestraling (33×)gehad aan de linkerkant .... nu was ik laatst op de sportschool waar ik n fittest moest doen, maar mijn hartslag ging maar niet omhoog met de inspanning..... zou t kunnen komen door de bestraling in dat gebied?

Groetjes Marleen

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4834
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Schade dmv bestraling hart?

Bericht door Dees » wo 02 okt 2019, 12:50

Hoi Marl1,
Hmmm...... het kan zeker zo zijn dat bestraling (of andere behandelingen) en nadelig effect op je hart heeft gehad. Maar.... de vraag is nu, is het een probleem dat je hartslag bij intensief sporten niet omhoog gaat? En als dat een probleem is, wat is dan de oorzaak en nog belangrijker, wat is eraan te doen?

Ik denk dat je die vraag het beste aan je huisarts kan stellen, die je dan eventueel door kan verwijzen naar een cardioloog. Er zijn inmiddels wat cardiologen gespecialiseerd in het vrouwenhart en ook het hart na borstkanker.
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Oktober 2019”