Wel of geen uitzaaiingen in nek/hals

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

ArieJohan

Wel of geen uitzaaiingen in nek/hals

Bericht door ArieJohan » vr 13 jan 2017, 10:43

Beetje lastig om hier zo maar vraagje de ether in te slingeren. Doe het toch maar. Bij mijn vrouw vorig jaar borstkanker geconstateerd (17 mrt 2016) met uitzaaiingen in de lymfeklieren. Eerst chemo (om tumoren kleiner te maken). Chemo is voortijdig beëindigd ivm blijvend te lage waarden. Tumoren soort van verkruimeld ipv kleiner. Daarna twee grote operaties. Uiteindelijk ook okseltoilet. Hierna bestralingen. Dec 2016 "klaar". Wel hormoontherapie.
Nu heeft ze sinds een paar dagen veel pijn in hals/nek. Gisteren (reguliere) afspraak met chirurg. Deze raadt pijnstillers aan. Als klachten aanhouden dan later aanvullend onderzoek. Chirurg geeft aan dat bij evt nieuwe uitzaaiingen er neurologische uitvalverschijnselen 'moeten' zijn. En ook dat spoed of geen spoed niet uitmaakt. Zelf inmiddels gelezen dat uitzaaiingen in nek/hals/wervels pas na twee maanden uitvals-verschijnselen geven. Weet iemand of er iets is wat we intussen kunnen doen? Over een maand hebben we afspraak met oncoloog.

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4834
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Wel of geen uitzaaiingen in nek/hals

Bericht door Dees » vr 13 jan 2017, 13:27

Beste ArieJohan, he wat een stress zullen jullie hebben. De lymfeklieren in de hals hebben een nuttige functie bij ziekte. Dat je vrouw daar pijn heeft kan ook met een keelontsteking of de griep te maken hebben. Je kunt niet zo heel veel anders doen dan afwachten of het weg gaat. Als het met een week of vier a zes niet weg is, moet je zeker opnieuw aan de bel trekken.

Take care
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Januari 2017”