Chemo en toch overstappen zorgverzekeraar of niet

Moderators: Angela, Sanne, Team, Superuser

leesgraag

Chemo en toch overstappen zorgverzekeraar of niet

Bericht door leesgraag » do 26 nov 2015, 15:33

Hallo
Mijn vrouw heeft borstkanker en zij heeft deze week haar eerste chemo gehad nu is het de tijd dat je kan overstappen naar een andere zorgverzekeraar .
Wie heeft daar ervaring mee kan ik dan bv nog opnieuw een aanvraag doen voor vergoeden van de vervoerskosten enz
We kunnen nu via haar werk (kraamzorg) een voordelige collectieve verzekering krijgen

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4816
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Chemo en toch overstappen zorgverzekeraar of niet

Bericht door Dees » do 26 nov 2015, 23:22

Hoi Leesgraag, het hebben van borstkanker is géén reden waarom je niet kunt overstappen naar een andere zorgverzekering. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Voor de aanvullende verzekering kán er een medische selectie zijn, maar kijk dan heel goed welke vragen er gesteld worden. Vaak is het zo dat bijvoorbeeld voor onbeperkt fysiotherapie gevraagd wordt of je veel fysiotherapie hebt of verwacht te gaan krijgen. In dat geval is het een reden om je een aanvullende verzekering te weigeren en dan moet je voorkomen dat je hem aanvraagt, want een weigering moet je een leven lang melden.

Hier vind je informatie en antwoord op heel veel vragen.

Kijk niet alleen naar de voordelige premie, maar ook naar de inhoud van het pakket en of je de vrijheid hebt om naar de arts van je keuze te gaan. Dat kan na borstkanker heel belangrijk zijn.

Laat weten of je nog meer vragen hebt.
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “November 2015”