Pagina 1 van 1

Herceptin

Geplaatst: ma 23 nov 2015, 09:06
door elfjetwaalfje
In 2002 ben ik behandeld vanwege borstkanker; H2neu positief, niet hormoongevoelig, tumor 6 cm, positieve okselklieren met micrometastasen.
Ik heb amputatie, 6x TAC chemotherapie, okselkliertoilet en 30 bestralingen van het borstbeen gehad. Herceptin was nog niet op de markt, maar met de kennis van nu had ik het wel gekregen. Ik hoor en lees zo vaak dat dit medicijn nu essentieel is voor een langere overleving en kleinere kans op terugkeer van borstkanker. Daar maak ik me ongerust over. Wat betekent dat voor mijn prognose? Mijn arts zegt alleen maar "dat weten we niet".
Kan ik nu na al die jaren alsnog herceptin krijgen of heeft dat nu geen zin meer?

Re: Herceptin

Geplaatst: ma 23 nov 2015, 11:15
door Tokkie
Ik zou het een wonder vinden als je na 13 jaar nog uitzaaiingen zou krijgen van een niet hormoongevoelige borstkanker. Het is daarnaast nutteloos om na zoveel tijd nog herceptin te geven.

Re: Herceptin

Geplaatst: ma 23 nov 2015, 17:10
door Dees
Beste Elfjetwaalfje, ik snap wel dat dat gevoel je bekruipt, maar Tokkie zegt het precies, de kans op uitzaaiingen na zoveel jaar met een HER2Neu positieve tumor is wel héél, héél klein.

Het is ook niet zo dat Herceptin essentieel is voor elke patiënt met een HER2Neu-positieve tumor. Herceptin maakt de groep overlevers net iets groter dan de groep die uitzaaiingen krijgt en komt te overlijden.

Stelt je dat gerust?