Pagina 1 van 1

Pijn in geopereerde borst door docetaxel?

Geplaatst: wo 18 nov 2015, 17:27
door alieba
Dag allemaal.
Afgelopen vrijdag heb ik mijn eerste docetaxel infuus gehad (na 3xfec) en ik heb nu sinds zondag pijn in mijn geopereerde borst: het steekt en voelt onaangenaam vooral op de plekken waar de tumor zat, waar de littekens zitten (die in de oksel van de schildwachtprocedure is het vervelendst) en rondom de borst. Kan dit een gevolg zijn, een bijwerking, van de docetaxel? Ik heb behoorlijk last van bot-en spierpijnen, vooral in mijn bovenlichaam, voor- en achterkant, schouders, enz. Of is het misschien toch iets anders? Beginnend oedeem?? Ik weet het niet. Ik word behoorlijk onzeker van wat ik wel of niet "hoor te voelen".
Overigens heb ik pas vandaag diclofenac en maagbeschermers gekregen; eerst werd mij verteld: neem paracetamol tegen de pijn, maar dat hielp me niet. (Voor mijn gevoel heb ik nu weer twee dagen te veel en onnodig pijn gehad.... Zo jammer ...)

Re: Pijn in geopereerde borst door docetaxel?

Geplaatst: zo 22 nov 2015, 00:29
door Marietje
Hoi Alieba,
Je hebt helemaal geen reactie gehad, hoe gaat het er nu mee? Is de pijn al minder? Ik heb ook docetaxel gehad, en herken je verhaal niet. En gezien de stilte, geldt dat voor meer vrouwen denk ik.
Hoop dat het inmiddels gezakt is.
Groet en sterkte,
Marietje

Re: Pijn in geopereerde borst door docetaxel?

Geplaatst: zo 22 nov 2015, 07:39
door Kittekat3
Hallo Alieba,
Zelf heb ik TAC gehad, een van de drie is docetaxel. Na iedere gift was mijn borst gevoelig, de littekens deden pijn. Ik kon het afdoen met parecetamol, helaas is het bij jou veel heftiger. Fijn dat er nu pijnstilling is die werkt.
Verder noem je een aantal dingen op die op het lijstje bijwerkingen staan, daar zullen veel vrouwen op de een of andere manier last van gehad hebben, ook ik. (Het is 4 jaar geleden en het goed ingepakt).
Zorg goed voor jezelf en bij twijfel: door blijven vragen. Heel veel sterkte.
Kittekat.

T

Re: Pijn in geopereerde borst door docetaxel?

Geplaatst: zo 22 nov 2015, 10:03
door alieba
Dank jullie wel voor de reacties. Het gaat weer beter met me, gelukkig! De diclofenac werkt stukken beter dan paracetamol. De steken en pijn nemen nu wel af. Ik vond het vreemd dat juist de Bk-plekken er zo extreem gevoelig voor zijn (het voelde zoals voor ik wist dat ik bk had - rare pijntjes rondom de linkerborst die ik toeschreef aan spierpijn van sporten). Als de andere bijwerkingen nu ook afnemen - dooie en gevoelige vingers en tenen - mag ik hopen dat de laatste twee kuren ook beter door te komen zijn. Voorbereid zijn is alles, en ik heb nu de nodige spullen in huis.

Re: Pijn in geopereerde borst door docetaxel?

Geplaatst: di 24 nov 2015, 18:21
door Geenidee
Hai voor mij is het alweer een tijdje geleden maar ik herken wel wat je schrijft. Ik had ook pijn rondom het geopereerde gebied en eigenlijk door m'n hele lichaam pijnklachten door de taxotere.
Ook werd m'n litteken werd altijd feller van kleur.
Sterkte met de volgende kuren.

Re: Pijn in geopereerde borst door docetaxel?

Geplaatst: di 24 nov 2015, 23:46
door Dees
Vanwege overlijden van mijn vader reageer ik iets minder snel dan normaal.

Re: Pijn in geopereerde borst door docetaxel?

Geplaatst: wo 25 nov 2015, 23:18
door alieba
Gecondoleerd Dees. Sterkte.