overlijdensrisicoverzekering

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

vuurlag

overlijdensrisicoverzekering

Bericht door vuurlag » vr 19 sep 2014, 16:17

Voor het afsluiten van een hypotheek moet ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.
Door Interpolis ben ik geweigerd op basis van mijn borstkanker (2012).
Zij hadden , met mijn toestemming mijn gegevens opgevraagd bij de internist.
Wat kan ik nu verder doen? Het gaat om een hypotheek bedraf van euro 172000,=.

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4835
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: overlijdensrisicoverzekering

Bericht door Dees » vr 19 sep 2014, 17:18

Hoi Vuurlag, ik weet niet of het gaat lukken maar ik denk en zoek even met je mee.
Tips voor chronisch zieken
Ben je chronisch ziek en heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig? Neem contact op met het Intermediair voor Chronisch Zieken. Dit is een van de weinige tussenpersonen die gespecialiseerd zijn in het vinden van een hypotheek en overlijdensrisicoverzekering voor verschillende chronisch zieken. Patiëntenverenigingen wijzen regelmatig door naar deze organisatie.

Ken je mogelijkheden.
Verdiep je eerst in de hypotheek en de verzekeringsmogelijkheden en ga daarna pas op huizenjacht.

Let op bij het tekenen van een voorlopig koopcontract.
Laat in de ontbindende voorwaarden vastleggen dat de koop niet doorgaat als je niet wordt geaccepteerd voor de levensverzekering. Neem ook een voldoende lange termijn hiervoor op, zo'n vier tot zes maanden.

Let op bij het invullen van de gezondheidsverklaring.
De verzekeraar kan op basis van de antwoorden aanvullende informatie vragen. Voor iemand met een chronische ziekte betekent dit vaak ook een medische keuring. Verzwijgen van een aandoening is geen optie. De verzekeraar keert dan niet uit uit na overlijden.

Geef geen volledige inzage in je medisch dossier.
Geef je verzekeraar alleen toestemming voor enkele gerichte vragen.

Voorkom afwijzing.
Geef aan de keuringsarts en/of de medisch adviseur van de verzekeraar door dat je het rapport of advies vooraf wilt inzien. Bij een dreigende afwijzing geef je geen toestemming om het rapport naar de verzekeraar door te sturen. De kans dat je dan wèl geaccepteerd wordt door een andere maatschappij is groter.

Maak bezwaar.
Dit biedt overigens geen garantie dat je wordt geaccepteerd.
Bron: Consumentenbond
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Louise

Re: overlijdensrisicoverzekering

Bericht door Louise » vr 19 sep 2014, 17:29

Beste Vuurlag,

Wat vervelend dat je bent afgewezen. Dat moet erg confronterend voor je zijn. Mag ik vragen waarom de bank een overlijdensrisicodekking vraagt? Gaat het om aanspraak te kunnen maken op Nationale Hypotheek Garantie? Vaak is een hypotheek ook mogelijk zonder het afsluiten van een overlijdensrisicodekking.

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering 2 jaar na diagnose zal moeilijk en wellicht niet mogelijk zijn. Veel verzekeringsmaatschappijen houden een termijn van 5 jaar aan voordat je zo'n polis zou kunnen afsluiten en dan nog worden mensen vaak geconfronteerd met een forse premieverhoging.

Ik zou je willen adviseren om naar een erkende onafhankelijke hypotheekadviseur te gaan. Zo'n adviseur kan dan samen met jou kijken wat de beste hypothecaire lening is.

Groetjes,
Louise

Gesloten

Terug naar “September 2014”