borstreconstructie

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

pincherwoman

borstreconstructie

Bericht door pincherwoman » zo 06 jul 2014, 17:23

Hallo allemaal,

Bij een reconstructie wordt gebruik gemaakt van buikweefsel dacht ik. Is de kans op een recidief daarin kleiner omdat dat geen borstweefsel is?

groetjes

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4865
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: borstreconstructie

Bericht door Dees » zo 06 jul 2014, 19:30

Hoi Pincherwoman,
Bij een reconstructie kan gebruik worden gemaakt van eigen weefsel (en dat kan dan buik, bil, dijbeen, lovehandles) zijn of met protheses. In dat andere weefsel kan geen borstkanker ontstaan, maar.... na een amputatie kan er nog wel een beetje borstweefsel zitten, waar borstkanker kan terugkomen. Het gebeurt echt heel weinig en als het gebeurt is dat in het litteken, bij het borstbeen of in de oksel. Het kan ook tussen de ribben, maar dat is, volgens mij, al helemaal zeldzaam.

Wat je na borstkanker het meeste bedreigt is het krijgen van uitzaaiingen op afstand. Daarover kun je dit topic even lezen.

De angst voor een lokaal recidief (dat het ter plekke terugkomt) zou je niet moeten hinderen om voor een reconstructie te gaan.

Take care !!
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Juli 2014”