Hamartoom (goedaardige tumor)

Moderators: Angela, Sanne, Team, Superuser

Tutti

Hamartoom (goedaardige tumor)

Bericht door Tutti » do 15 aug 2013, 23:37

Bij mij is enkele weken geleden bovenstaande diagnose gesteld. Na 10 jaar deze tumor in mijn lichaam te hebben gehad wordt hij binnen de komende drie maanden verwijderd. Nu heb ik sinds 4 maanden echter veel jeuk in mijn bovenarmen en onder mijn oksels, maar ze konden niets vinden bij de echografie. De hamartoom is inmiddels uitgegroeid tot een doorsnede van 13 cm. Ook is er nu sprake van chronische koorts, mijn arts weet hier geen oorzaak voor te vinden. Hij laat ook weten dat dit geen verband houdt met de hamartoom. Helaas is er in Nederland niet zoveel bekend over hamartomen. Weet iemand of deze klachten normaal zijn bij goedaardige tumoren?
Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4816
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Hamartoom (goedaardige tumor)

Bericht door Dees » vr 16 aug 2013, 10:43

Hoi Tutti, he wat naar...... Deze site is eigenlijk voor borstkankervragen. Ik kan je dus niet heel goed een antwoord geven. Waar zit die hamartoom? Zit die in de borst of bij de oksel? Verklaart dat de klachten nog? Bij meerdere hamartomen of bij andere klachten denk ik ook altijd aan het syndroom van Cowden. Ben je daar op getest? Ik ken wel iemand die dat heeft en weet waar de specialisten in Nederland zitten.

Sterkte met de operatie.
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Augustus 2013”