Zorgboek Borstkanker.

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

Ariane

Zorgboek Borstkanker.

Bericht door Ariane » ma 18 mar 2013, 19:36

Titel: Zorgboek Borstkanker. In een vroeg stadium.
Auteur: S. Kollaard.
ISBN10: 9086480500
ISBN13: 9789086480500
Uitgever: Stichting September


Beschrijving:

Het zorgboek Borstkanker is geschreven voor vrouwen met borstkanker en hun naasten. Dit boek geeft uitgebreide informatie over de gehele periode van behandeling, herstel en verwerking. Het zorgboek begint met een heldere uitleg over borstkanker en de behandelingsmethoden. Vervolgens wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het lichamelijke herstel. Ten slotte wordt ingegaan op de emotionele gevolgen van de diagnose van een behandeling van borstkanker. Ook komen er zakelijke en relationele onderwerpen, zoals patiëntenrecht, ziektekosten en seksualiteit, aan bod. De belevingskant komt in de vorm van een dagboek uitvoerig aan bod.

Voor de duidelijkheid: dit boek geeft informatie over de eerste periode, vlak na de ontdekking van de tumor. Het Zorgboek beschrijft niet wat er gebeurt als de borstkanker terugkeert of als er uitzaaiingen in het lichaam worden gevonden.


Recensie:
Door een team van deskundigen wordt in dit zorgboek informatie gegeven over borstkanker. De vraag om zorg begint bij het ontdekken van de ziekte. Daarna komt de zorg tijdens de behandeling. Het boek dat deel uitmaakt van een serie over ziekten die extra zorg vereisen, zoals dementie, ziekte van Parkinson etc., wordt nog ondersteund door internet. Hierdoor komt steeds nieuwe informatie beschikbaar zowel over reguliere als alternatieve behandelingen. In het boek wordt tot in details en van verschillende kanten ingegaan op (mogelijke) problemen bij de ziekte borstkanker. Zo wordt er gesproken over verschillende hulpverleners, erfelijkheid etc. Het boek is helder geschreven, met onder andere duidelijke en nauwkeurige verwijzingen, een overzichtelijke inhoudsopgave en een uitgebreid trefwoordenregister. Als leidraad die de tekst ook levendig maakt, loopt 'Het dagboek van Marianne Z.' door het boek, het verslag van een borstkankerpatiente. Met dit alles is het een informatiebron, waaruit door zieken, verzorgers en andere belanghebbenden de hulp gehaald kan worden die op een bepaald moment nodig is.

Terug naar “Boeken”