Mindfulness bij borstkanker.

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

Ariane

Mindfulness bij borstkanker.

Bericht door Ariane » zo 17 mar 2013, 19:39

Titel: Mindfulness bij borstkanker. Gids tijdens en na je behandeling.
Auteur: Nathalie Cardinaels.
ISBN10: 9033485834
ISBN13: 9789033485831
Uitgever: Acco.

Beschrijving:
Tegenwoordig loopt ongeveer één op acht vrouwen het risico ooit in haar leven borstkanker te ontwikkelen. Wanneer je ermee geconfronteerd wordt, komt er veel op je af. Zelfs na de behandeling is het zoeken hoe je leven weer op te pakken. Het eerste deel van dit boek is een praktische en emotionele handleiding die nuttig is tijdens en na je behandeling. In het tweede deel leer je hoe je een andere relatie met je lichaam, gedachten en emoties kan aangaan dankzij Mindfulness-Based Stress Reduction. Hierbij wordt specifieke aandacht gegeven aan hoe je mindfulness kan integreren in je dagelijkse leven.
Dit boek is bedoeld voor mensen die getroffen zijn door borstkanker en meer bewust in het leven willen staan. Door middel van de oefeningen en tips in het boek leer je anders om te gaan met de gevolgen van je borstkanker door rust te vinden in de onrust. Verder wordt onder andere ook aandacht besteed aan intimiteit en seksualiteit, borstkanker bij mannen en hoe de omgeving best met jouw situatie omgaat. Hulpverleners kunnen dit boek gebruiken om samen met de persoon met borstkanker mindfulnessvaardigheden te trainen.

"Alles wat je wilde weten over het omgaan met borstkanker maar niet durfde vragen, of gewoon vergat te vragen door je 'chemokop': je vindt het in dit naslagwerk. Volledig, correct en aan de hand van een aangenaam empathisch taalgebruik, inclusief handige tips voor doorverwijzing. Een onmisbare gids voor alle lotgenoten." Kristien Van den Bon (auteur Borstkanker en boezemblues).


Over de auteur:
NATHALIE CARDINAELS is klinisch psychologe en cognitief gedragstherapeute. Ze werkt in een algemeen ziekenhuis met mensen met borstkanker en chronische pijnpatiënten en geeft Mindfulness-Based Stress Reduction trainingen aan mensen met kanker na afloop van hun behandelingen. Daarnaast heeft Nathalie psychologenpraktijk De Meiboom in Hasselt opgericht.

Recensie:
Een boek voor mensen die getroffen zijn door borstkanker en die bewuster in het leven willen staan. Het eerste deel is een praktische en emotionele handleiding die nuttig is tijdens en na de behandeling. De auteur, een klinisch psychologe, wil meer inzicht verschaffen in de gevolgen van de kanker op de verschillende levensdomeinen en reikt raadgevingen aan hoe hiermee om te gaan als patient, familielid, huisarts, werkgever etc. In dit deel komen ook de verschillende vormen van therapie aan bod. In het tweede deel staat hoe men een andere relatie met je lichaam, gedachten en emoties kan aangaan. Hierbij wordt specifiek aandacht geschonken aan hoe men mindfulness kan integreren in je dagelijkse leven. Telkens wordt gekaderd waarom de desbetreffende meditatie zinvol kan zijn en hoe men deze kan toepassen. Het is opgesteld als een werkboek; handig onderverdeeld in hapklare brokken waarbij men niet noodgedwongen de volgorde van het boek hoeft te volgen. Het is aan de lezer om eruit te halen wat hij zelf waardevol en belangrijk vindt.

Terug naar “Boeken”