Dansen op een zijden draad.

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

Ariane

Dansen op een zijden draad.

Bericht door Ariane » wo 13 feb 2013, 14:58

Titel: Dansen op een zijden draad.
Auteur: Nicky Westerhof
ISBN10: 9044623087
ISBN13: 9789044623086
Uitgever: Prometheus


Beschrijving:
Over een 22-jarig meisje dat een ingrijpende beslissing moet nemen om te overleven. Met een grootmoeder en een overgrootmoeder die beiden aan borstkanker zijn overleden, is Nicky zich al van kinds af aan bewust van het feit dat ze ook drager van het erfelijke kankergen kan zijn. Terwijl ze omringd wordt door vriendinnen die blij zijn dat ze borsten beginnen te krijgen, ziet Nicky die van haar als twee tikkende tijdbommen.

Als ook haar moeder aan de gevolgen van borstkanker overlijdt, besluit Nicky zich te laten testen. De uitslag is onverbiddelijk: ze draagt het kankergen in haar lichaam. Nicky is vastbesloten haar borsten preventief te laten verwijderen. Een besluit tot overleven.

Dansen op een zijden draad is het waargebeurde en inspirerende verhaal van een positieve jonge vrouw, die veel te vroeg voor onmogelijke keuzes komt te staan. Tegelijkertijd is het een verhaal over een opgroeiende jonge vrouw die moet leren omgaan met het grote verlies van haar moeder. Dansen op een zijden draad laat zien dat je het leven lief moet hebben en altijd voor je eigen keuzes moet gaan.


Recensie:

Inspirerend boek van een jonge debuterende schrijfster die met haar verhaal niet alleen haar familiegeschiedenis vertelt - aan de hand van ziekenhuisbezoeken, familieverhalen en medische informatie - maar ook een herkenbaar verhaal schrijft voor iedereen die ooit iemand verloren heeft aan een ziekte. Dat doet ze zonder zich te verliezen in haar verdriet, of angst, of wanhoop, en dat is, als je bedenkt voor welke keuze ze komt te staan, bewonderenswaardig. Een aanrader.

Frederieke Jacobs.

Terug naar “Boeken”