scheve bh

Moderators: Team, Superuser, Angela, Sanne

Monkje

scheve bh

Bericht door Monkje » wo 28 nov 2012, 18:51

sinds 2 maanden draag ik een losse prothese in mijn bh. ik heb 1 prothese bh gekocht en heb zelf hoesjes in bestaande bh's genaaid, maar het zit niet mooi.
de bh trekt naar links (rechts is prothese) en omhoog (prothese kant). ik denk dat het gewicht van de prothese niet goed is, maar hier is niet naar gekeken met aanmeten.
de prothese bh blijft wel goed zitten maar dit is een truttig (en bijzonder duur) ding.
hebben jullie hier ook last van en hoe hebben jullie dit opgelost?

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4793
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: scheve bh

Bericht door Dees » wo 28 nov 2012, 19:21

Hoi Monkje, het probleem is herkenbaar. BHs waar je zelf hoesjes in naait, voldoen meestal niet. BHs moeten namelijk hoger zijn en aan een aantal andere eisen voldoen om goed te kunnen zitten. De prothese gedraagt zich gewoon net anders dan een normale borst. Het beste kun je naar een gespecialiseerde zaak waar ze ook borstprotheses aanmeten. Daar hebben ze ook protheselingerie en -badkleding. In Nederland kun je adressen vinden via: http://www.semh.info/Register-search/159 (en dan Regeling MMC). In België kan ze terecht bij erkende bandagisten en orthopedisten of bij Thuiszorgwinkels.

Het is waar dat ze best prijzig zijn, maar... misschien kun je ervoor sparen. Als cadeau vragen voor de feestdagen? Ook zijn er soms acties dat er korting wordt gegeven. Op Marktplaats worden soms tweedehands prothese BHs aangeboden.

Elke dag ergernis over een scheve BH is ook nogal hinderlijk. Wat zou het geweldig zijn als je dat niet meer hebt.

De tijd dat protheselingerie alleen maar saai en groot was, is gelukkig echt voorbij.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding[/url

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/65 ... anty0.jpg/]Afbeelding
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Afbeelding


Bekende merken: Anita Care, Amoena, Marlies Dekkers, Jamu Australia, Silima, Susa, Ada van Moorst

Een andere mogelijkheid is een contactprothese ofwel een plakprothese. Deze heeft een siliconen laag waarmee je de prothese op je huid kunt plakken. Die kun je ongeveer een jaar na operatie en bestraling gaan dragen. Toen ik een plakprothese ging dragen hoopte ik dat ik daarmee weer de BHs kon kopen die ik wilde, maar dat viel tegen, omdat de prothese toch boven de meeste BHs uit kwam. Dan kun je nog steeds beter een prothese BH dragen. Hij schuift wel minder, dus dat is wel een voordeel.

Succes !!!
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

ink

Re: scheve bh

Bericht door ink » do 29 nov 2012, 10:27

Zelf loop ik al vanaf februari met 1/12 borst. Links heb ik een borstbesparende operatie gehad , ik kon wel wat missen en nu is mijn rechter borst een flink stuk groter. Maar, die wordt binnenkort bijgepunt. Mijn zorgverzekeraar heeft toestemming gegeven voor een corrigerende operatie en dan ben ik niet meer scheef. Omdat ik een gewone b.h. met losse prothese niet kon verdragen, mijn huid blijft erg gevoelig na de bestraling, draag ik nog steeds een elastische en aansluitende anita bra.
Ja, niet erg sexy maar je ziet het verschil in volume minder en het zit gewoon lekkerder. Daarom ben ik nog niet bij mijn vaste lingeriezaak geweest om een aangepaste bh te kopen. Wacht ik lekker mee tot ik weer gelijke borsten heb.

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4793
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: scheve bh

Bericht door Dees » do 29 nov 2012, 10:52

Hoi Ink, als het voor jou zo goed werkt, is dat prima natuurlijk.

Die pijn na bestraling is wel herkenbaar, maar mijn ervaring is dat daar ook iets aan te doen is. Met fascietechniek, het losmasseren van het bindweefsel, kan de huid veel soepeler gemaakt worden en minder pijnlijk. Een oedeem/fysiotherapeut kan dat. Misschien de moeite waard om te proberen?
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Ell

Re: scheve bh

Bericht door Ell » vr 30 nov 2012, 23:02

Hoi Monkje.

Interessant is deze link met kledingadviezen en het verhaal over het ontstaan van Willy's site: Knuffelborst.nl (met o.a. prothese lingerie)
http://www.chirurgenoperatie.nl/pagina/ ... kanker.pdf

Groet, Ell

Gesloten

Terug naar “November 2012”