verandering stand tepel na borstkankeroperatie

Moderators: Team, Superuser, Angela, Sanne

bkk01
Berichten: 2
Lid geworden op: za 04 feb 2017, 15:29

verandering stand tepel na borstkankeroperatie

Bericht door bkk01 » za 04 feb 2017, 15:55

Ik ben in oktober geopereerd aan BKK. Na de operatie zag het er best mooi uit. Ik heb geen problemen gehad met het litteken. Nu trekt mijn tepel helemaal naar de rechterkant en trekt een beetje naar binnen. Ik heb een borstbesparende operatie gehad (hormoongevoelige tumor type 1) met 17 bestralingen. De poortwachter was wel wat verdikt maar er zaten geen foute cellen in. Ik hoefde geen hormoontherapie, de kans dat de kanker terug zou komen was bijna 0% volgens de specialist.
Kan het zijn dat het littekenweefsel nog wat werkt? De tepel trekt wel richting het litteken. Ik maak mij wel een beetje zorgen. Sinds de bestralingen zitten er allemaal harde bobbels in mijn borst dus ik voel eigenlijk niet of er wat zit of niet.

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4737
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: verandering stand tepel na borstkankeroperatie

Bericht door Dees » za 04 feb 2017, 16:04

Hoi bkk01, heb je DCIS gehad?

Dat de tepel naar binnen trekt, is waarschijnlijk een gevolg van de bestraling. Je weet wel hoe dat zit met brandwonden he, dan trekt de huid enorm samen. Je moet je voorstellen dat er zoiets binnen in de borst gebeurt. Het geeft bindweefsel. De bestralingen werken lang door. Je zou kunnen overwegen om dit te bespreken met een plastisch chirurg of hij het bindweefsel weg kan nemen. Ik zou dan wel nog even wachten. Met een mammacareverpleegkundige bespreken zou ik zeker doen. Misschien hebben ze nog andere tips.
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

bkk01
Berichten: 2
Lid geworden op: za 04 feb 2017, 15:29

Re: verandering stand tepel na borstkankeroperatie

Bericht door bkk01 » za 04 feb 2017, 16:13

Bedankt voor je reactie. Ik kijk het nog even aan, het is net pas begonnen.
Hoef me gelukkig geen zorgen te maken.

Gesloten

Terug naar “Februari 2017”