Onzekerheidsvraag

Moderators: Sanne, Team, Superuser, Angela

Duif

Onzekerheidsvraag

Bericht door Duif » vr 12 dec 2014, 06:38

Een aantal maanden geleden begon ik ineens pijnscheuten te krijgen in mijn rechterborst. Heel hevig. De klachten die ik hierna begon te krijgen zijn jeuk aan mijn tepel, ook vaak "in een scheut" en dan weer weg, een branderig gevoel in mijn borst, branderige pijnscheuten onder mijn rechter oksel, jeukend gevoel aan en in mijn borst en af en toe ingetrokken tepel, die er een paar keer ook niet meer uit wou toen ik dat probeerde en meteen weer terugtrok. Ik heb verschillende onderzoeken gehad, echo, 3D echo, de uitslagen waren goed. Verder is het door drie verschillende huisartsen lichamelijk onderzocht en ben ik bij een specialist geweest, die allemaal niets verdachts zien. Ik ben 20 jaar en heb wel erg veel stress de laatste tijd. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn, of herkend iemand dit? Ik hoor het graag!

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4781
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Onzekerheidsvraag

Bericht door Dees » vr 12 dec 2014, 14:01

Beste Duif, he jakkie wat een stress. De kans om op jouw leeftijd borstkanker te krijgen is héél, héél klein, maar niet nul. Steken, een branderig gevoel, het kan echt met vanalles te maken hebben. Soms heeft het met hormonen, met je cyclus te maken. Als je een verandering voelt, trek dan aan de bel. Voor de rest kun je er nu niks mee. Je hebt allerlei onderzoeken gehad en er is niks gevonden. Zeer waarschijnlijk is er ook niks.

Ik hoop dat je minder stress gaat krijgen in je leven en dat je dit aspect los kunt laten. Als de angst blijft, kijk dan of je hulp kunt krijgen om het een plek te geven. Angst voor kanker verpest je leven en dat zou zo jammer zijn.

Take care
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “December 2014”