Alternatieve therapie bij phyllodes tumor?

Moderators: Team, Superuser, Angela, Sanne

Lanneke

Alternatieve therapie bij phyllodes tumor?

Bericht door Lanneke » do 19 dec 2013, 12:45

Goedemiddag,
Bij mijn schoonzus is een aantal maanden geleden in het ziekenhuis een phyllodes tumor geconstateerd. Nu is het haar keuze om zich niet te laten opereren. Ze is onder behandeling van een spiritueel genezer, krijgt kruiden etc. Ik weet het niet precies. Op dit moment is ze onderweg naar de Dordogne in Frankrijk omdat daar iemand woont die haar zou kunnen helpen. Die meneer had al eerder een -wonderlijke genezing- bewerkstelligd. Haar borst is inmiddels 3 x zo groot. Ze heeft weinig pijn. Ik maak me inmiddels ernstig zorgen. Ze heeft me gevraagd om haar mijn positieve gedachten te sturen. Dat doe ik uiteraard, maar ik ben bang dat dit bij lange na niet genoeg is. Mijn vragen aan u:
1.Wat zijn haar vooruitzichten als ze niet laat opereren?
2. Wat is uw advies?
Bij voorbaat hartelijk dank
Vriendelijke groet,
Lanneke

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4793
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Alternatieve therapie bij phyllodes tumor?

Bericht door Dees » do 19 dec 2013, 21:07

Hoi Lanneke, wat een zorgen...

Phyllodestumoren kunnen goedaardig en kwaadaardig zijn. Het geadviseerde beleid is opereren. Phyllodestumoren zaaien niet vaak uit. Maarja.... als ze zich niet laat opereren, is de kans reëel dat de tumor door zal groeien. Google maar eens afbeeldingen met de trefwoorden Advanced Phyllodes Tumor. De plaatjes laten niets aan de verbeelding over.

Je zou haar wel een ziekenhuis in willen sleuren om zich gewoon door een reguliere dokter te laten behandelen. In Nederland zou een alternatief behandelaar die een patiënt niet doorstuurt naar de reguliere artsen absoluut veroordeeld worden als het fout zou gaan. Ik vermoed dat dat in Frankrijk ook zo is.

Ik wou dat ik je een advies kon geven. Mijn gedachte over alternatieve behandelingen is dat het een soort religie is. Het heeft niets met gezond verstand te maken, maar is puur en alleen gebaseerd op een bepaalde overtuiging. Ik vind die overtuiging krankjorem, maar daarmee zullen mensen zoals ik in haar ogen direct ongeloofwaardig zijn.

Ik hoop dat er in de omgeving van deze vrouw mensen zijn, die haar op andere gedachten kunnen brengen. Misschien ben jij dat. Misschien is de huisarts dat. Misschien iemand anders. Ze hoeft die Franse behandelaar niet meteen af te zweren, als ze zich in elk geval ook maar laat behandelen door een reguliere dokter.

Misschien is er herkenning te vinden in het boek Op gevoel over Sylvia Millecam. Voor zover ik heb begrepen had Sylvia op het laatst spijt dat ze geen andere keuze had gemaakt. Ik weet niet of dat in het boek staat.

Uiteindelijk hebben mensen ook het recht op zelfbeschikking, het recht om weloverwogen bepaalde beslissingen te nemen die hun leven aangaan........ (en terwijl ik dit typ realiseer ik me dat ik me daar moeilijk bij neer zou kunnen leggen......)

Veel sterkte !
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Poohtje46

Alternatieve therapie bij phyllodes tumor?

Bericht door Poohtje46 » di 24 dec 2013, 14:24

Hallo lanneke

Wat een stress moet je hebben zeg! Ik hoop dat iemand haar kan uitleggen dat je naast alternatieve behandeling, je gewoon moet laten behandelen in een ziekenhuis!!!
Ik krijg er de kriebels van als ik terug denk aan Sylvia.


Heel veel succes en sterkte.

Gesloten

Terug naar “December 2013”